Høydekonferansen 31. oktober - Sikkert arbeid i høyden

— Der er fortsatt en vei å gå med å bygge kunnskap og gode holdninger hos folk. Det må foregå kontinuerlig.

Øyvind Høgset er foredragsholder på Høydekonferansen 2019.

Øyvind Høgset er egentlig utdannet innenfor transportøkonomi og logistikk, men han har stort sett jobbet i oljebransjen.

— I begynnelsen var det TT-jobber og sikringsledelse, forteller han. Etter hvert som familieøkningene har kommet har det blir prosjektledelse og administrasjon på land. Nå er jeg fagansvarlig for fallende gjenstand forebygging i Axess og så er jeg med på å utvikle ny progamvare og implementering av denne.

Øyvind Høgset er interessert i aktiviteter som foregår ved hjelp av tyngdekraften. Har blant annet drevet med klatring i 32 år, både privat og profesjonelt.

— Jeg har dermed en god erfaringsdatabase når det gjelder fallende gjenstander og arbeid i høyden.

— Hva driver du med på fritiden?

— Det er egentlig ganske mye; Fjellklatring, topptur på ski og til fots, alpint, langrenn , stisykling, xc sykling, reser sykling, jakt på småvilt og storvilt, fisking på sjø og i fjell. Jeg er generelt glad i å være ute.

— Har du deltatt tidligere på Høydekonferansen?

— Ja. Jeg har deltatt to ganger før.

— Hva er din forventning til Høydekonferansen?

— Jeg ønsker å høre hva andre driver med, og kanskje lære noe nyttig. Samtidig gleder jeg meg veldig til å fortelle om den fantastiske programvaren vi holder på å utvikle.

— Hva kan bransjen bli bedre på med tanke på sikkert arbeid i høyden?

— Der er fortsatt en vei å gå med å bygge kunnskap og gode holdninger hos folk. Det må foregå kontinuerlig. Folk glemmer og det kommer stadig nye folk inn.