Høydekonferansen 31. oktober - Sikkert arbeid i høyden

Monica Fredriksen
Monica Fredriksen

Fokusområder for oss er risikovurdering, god planlegging og forebygging av fallende gjenstander

Monica Fredriksen er foredragsholder på Høydekonferansen.

Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) er en ledende leverandør av vindkraft på verdensbasis. Monica Fredriksen har jobbet i SGRE i 7 år og har hatt ulike stillinger i selskapet. For tiden installerer de flere nye vindparker og med mange nye ansatte har de ekstra fokus på opplæring og gode rutiner for arbeid i høyden.

— Jeg er leder for drift og vedlikehold av SGRE sine vindparker i Norge, forteller hun. Overordnet HMS ansvar er en viktig del av min stilling og sikkert arbeid i vindmøller er 1.prioritet hos oss.

— Hva gjør du når du ikke jobber?

— Fritiden tilbringer jeg stort sett med familien. I tillegg driver jeg Kodeklubb der vi lærer barn og ungdom programmering.

Monica Fredriksen har ikke deltat på Høydekonferansen tidligere, men hun ser frem til årets konferanse.

— Jeg ser frem til å høre spennende foredrag og lære nye ting. Det er veldig interessant å høre hvordan ulike bransjer jobber med sikkerhet i høyden.

— Hva kan bransjen bli bedre på med tanke på sikkert arbeid i høyden?

— Vindkraft er en relativt ny bransje i Norge, men SGRE har drevet med vindkraft i 40 år og har mye god kompetanse innen arbeid i høyden. Sikker drift krever kontinuerlig fokus på sikkerhet i arbeidshverdagen. Fokusområder for oss er risikovurdering, god planlegging og forebygging av fallende gjenstander.

Du treffer Monica Fredriksen og mange andre på Høydekonferansen den 31. oktober.