Brexitavtalen - Innvirkninger for norsk kraftnæring?

Bli med oss og våre eksperter når vi utforsker "Trade and Cooperation" avtalen mellom Storbritannia og EU, samt Norges rolle med sitt handlingsrom i EØS-avtalen.

Med Trade and Cooperation avtalen – også kalt Brexitavtalen, som bakteppe dykker vi ned i ulike handelsløsninger for mellomlandskabelen North Sea Link - som strekker seg mellom Norge og Storbritannia. Videre tar vi dere med på problemstillinger rettet mot at Storbritannia og Norge kan bli definert som "tredjeland" av EU. Vi utforsker hvilke innvirkninger dette har for utviklingen av havvind og infrastruktur i Nordsjøen.

Mer info:

Dato: 8. - 22. april 2021

Tid: 13.00

Sted: live-stream på Facebook

Påmelding

Fra det perspektivet ønsker å vi fremme kunnskap om Norges posisjon ved North Sea Link, samt bidra til klarhet for norske aktører som beslutter å være med det nye energieventyret til havs – om det er vind, nett, batteri eller hydrogen.

Kurset gjennomføres som et gratis webinarserie som streames live på Facebook 8., 13., og 22.april 2021 kl. 13:00 alle dagene.

Hva får du?

  • Eksklusiv kunnskap - Dette kurset vil bidra til å gi deg en særegen fagkunnskap til problemstillinger knyttet til kraftnæringen rundt EØS- og brexitavtalen, samt klargjøre viktige europeiske reguleringer for bygging og operasjon av havvind i Nordsjøen.
  • Unik innsikt fra eksperter – Vi gjester flere eksperter som vil bidra med kunnskapsmessige innlegg. Blant annet kommer en av Norges utsendte eksperter til Europakommisjonen, lederen for Statnett sitt brusselkontor, Statkraft og to ledende energiadvokatbyråer.
  • Få svar på dine spørsmål – Vi gir deg sjansen til å stille oss og våre eksperter spørsmål direkte. Intet spørsmål er et dårlig spørsmål. Vi oppfordre deg til å spørre så mye som mulig. Vår hensikt med webinaret er nemlig å bringe kunnskap og klargjøre komplekse forhold.

Hvem er det for?

Dette webinaret er en fantastisk mulighet for alle til å lære mer om Brexitavtalen, EØS-avtalen, Norges mellomlandskabel North Sea Link og reguleringer for havvind i Nordsjøen.

Alle som har interesse for Norges og Storbritannia sitt forhold til EU og engasjement i Nordsjøen oppfordres til å melde seg på for å lære mer.

Hvordan gjennomføres webinarserien?

Våre webinarer er online seminarer du kan delta på fra hvor som helst.Underveis i webinaret har du mulighet til å stille foreleser spørsmål via chat. Dersom tidspunktet ikke passer, meld deg på - og vi sender deg opptaket i etterkant. Opptaket vil være tilgjengelig én uke etter sending.

Vi gjør oppmerksom på at påmeldingen til arrangementet er personlig. Lenke til digital plattform skal ikke deles med andre. Ser man sendingen sammen med kollegaer på en storskjerm må alle deltakere registreres. Ved å delta på dette digitale arrangementet godtar du at det blir gjort opptak som distribueres til deltakere i etterkant.