Smart Grids and Energy Storage

Webinar with experts from Norway & Germany and pitches by German companies.

I forbindelse med eksportprogrammet «German Energy Solutions», som koordineres og finansieres av det tyske næringsdepartementet, arrangerer vi et webinar om smarte strømnett og energilagring.

Mer info:

Dato: 3. nov. 2020

Tid: 09.00

Sted: Webinar

Mer info og påmelding.

Det norske samfunnet skal elektrifiseres og det byr på flere utfordringer for landets strømnett. Det er behov for store investeringer i nye strømkabler og smartere vedlikehold og overvåkning av strømnettet. Løsninger som kan redusere utbyggingskostnader, bidra til å dempe effekttopper eller på andre måter effektivisere strømforbruket vil spille en viktig rolle i denne transformasjonen.

Under webinaret vil norske og tyske fageksperter diskutere både muligheter og utfordringer for fremtidens strømnett. Disse vil presentere innovative prosjekter og markedsutvikling i begge land. I tillegg skal 8 bedrifter fra Tyskland pitche sine løsninger for fremtidens nett og energilagring.

Webinaret vil foregå på engelsk.

Program

9.00 Welcome
Michael Kern, German-Norwegian Chamber of CommerceDr. Christian Gayoso, Head of Economic and Cultural Affairs, Embassy of the Federal Republic of Germany

9.10 Energy Transition made in Germany – Welcome and Introduction
Paul Stolz, energiewaechter GmbH on behalf of the German Energy Solutions Initiative supported by the German Federal Ministry for Economic Affairs and Energy (BMWi)

9.20 Driving Forces for Intelligent Distribution System Innovation in Norway
Kjell Sand, Norwegian University of Science and Technology (NTNU)

9.40 Pitches by the German companies; Q&A session (I)

10.20 Smart Grid Development in GermanyName, Organization (TBA)

10.40 Pitches by the German companies; Q&A session (II)

11.20 Results from the Norwegian IDE Project on Intelligent Electricity Distribution
Jon Arnesen, Tensio AS

11.40 Closing Session

Individuelle møter

Det er mulig å avtale individuelle møter med de tyske bedriftene som deltar på seminaret. Møtene gjennomføres via en digital møteplattform. Nedenfor finner du en oversikt over bedriftene som skal pitche sine løsninger i webinaret og som også vil være tilgjengelige for individuelle møter.