Illustrasjoner fra dokumentarfilmen iHuman.
Illustrasjoner fra dokumentarfilmen iHuman.

Standard Morgen: Kan internasjonale standarder styre kunstig intelligens i ønsket retning?

Kunstig intelligens (KI) kan løse store globale utfordringer, men teknologien gir oss også betydelige utfordringer, ikke minst etiske.

Mer info:

Tid: 5. februar 2020, kl. 0830 – 1030 (frokost fra 0800)
Sted: Lilleakerveien 8, Lysaker(Bruk hovedinngangen og ta heis eller trapp til U1)

Påmelding

Teknologien endres så raskt at regelverket har problemer med å følge med. Kan internasjonale avtaler og standarder bidra til at vi styrer utviklingen i ønsket retning? På vårt frokostmøte møtes blant annet representanter for myndigheter, næringsliv, forskning og folkene bak dokumentarfilmen iHuman for å diskutere nettopp dette.

Tid: 5. februar 2020, kl. 0830 – 1030 (frokost fra 0800)Sted: Lilleakerveien 8, Lysaker(Bruk hovedinngangen og ta heis eller trapp til U1)

14. januar presenterte digitaliseringsminister Nicolai Astrup regjeringens KI-strategi, og Norge har blant annet som mål å utnytte den kommersielle kraften som KI representerer. Internasjonale standarder kan fungere som et rammeverk som hjelper oss til å håndtere både utfordringene og mulighetene som ligger i KI.

Vi tar forbehold om at det kan bli gjort endringer i programmet.

Det er gratis å delta.

iHuman

Dette er en norskprodusert film, regisert av Tonje Hessen Schei som reiser problemstillinger knyttet til kunstig intelligens.

Se trailer til filmen iHuman.

Les mer om bakgrunnen for filmen.

Bærekraftig arrangement

Vi ønsker at våre arrangementer skal ha en mest mulig bærekraftig profil. Vi oppfordrer deltakerne til å reise kollektivt. Dersom du har meldt deg på og senere ombestemmer deg, er det fint om vi får beskjed slik at vi unngår å sitte igjen med overflødig mat.

Kontakt oss

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ta kontakt med prosjektleder Lars Erik Jensen på e-post eller telefon 926 60 390. Tove Grønseth svarer på praktiske spørsmål om selve arrangementet på e-post eller telefon 996 49 559.

Sosiale medier

Bruk emneknaggen #standardmorgen dersom du vil legge ut meldinger eller bilder.